Φυτικά καλλυντικά κατά την εγκυμοσύνη

Φυτικά καλλυντικά κατά την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία για όλες τις γυναίκες , που τις γεμίζει με συναισθήματα χαράς. Συχνά όμως μαζί με την χαρά συνυπάρχουν και κάποιες σωματικές ενοχλήσεις ,πράγμα πολύ φυσιολογικό αφού το σώμα γεμίζει με ορμόνες που επηρεάζουν όλες του τις λειτουργίες του.

Με τον καιρό όλο και περισσότερες έγκυες έχουν στρέψει την προσοχή τους στα λεγόμενα “πράσινα προϊόντα” δηλαδή φυτικά σκευάσματα , έλαια και αποστάγματα από φρούτα και φυτά τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν τα χημικά προϊόντα. Τα φυτικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά κατά τον θηλασμό.Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες βασικές εφαρμογές αυτών των σκευασμάτων.

Το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το φολικό οξύ, βασικά συστατικά κατά την εγκυμοσύνη μπορούν να ληφθούν χρησιμοποιώντας φυτικά σκευάσματα , για να επιτύχουμε μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα στον οργανισμό και καλύτερο μεταβολισμό αυτών.

Οι ραγάδες που εμφανίζονται λόγω της αύξησης το όγκου του σώματος , μπορούν να προληφθούν με φυτικά έλαια όπως το αμυγδαλέλαιο και το έλαιο αβοκάντου που έχουν αναπλαστικές ιδιότητες και διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματος.

Τα πρησμένα πόδια είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την χρήση σκευασμάτων που περιέχουν ρούσκο και gingo biloba,φυτά που βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία και προκαλούν αποσυμφόρηση.

Τέλος σε μυϊκούς πόνους και σε κράμπες , το έλαιο άρνικας και αντίστοιχα ένα spray που περιέχει μαγνήσιο ακόμα και ένα μπάνιο με άλατα θεϊικού μαγνησίου μπορούν άμεσα να ανακουφίσουν την εγκυμονούσα.

Πέρα από τα παραπάνω υπάρχουν πάρα πολλά φυτικά συστατικά και πρώτες ύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό κατά την εγκυμοσύνη. Οι γυναίκες θα πρέπει να δίνουν μεγάλη σημασία στην προέλευση των προϊόντων ,στην ετικέτα τους και στην ημερομηνία λήξης. Τελειώνοντας, να τονίσω πως σωστό είναι κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό,οι γυναίκες πρέπει να είναι σε άμεση επαφή με τον γιατρό τους και να χρησιμοποιούν τα σκευάσματα φυτικά η χημικά αφού έχουν πρώτα συζητήσει μαζί του.

Νίκη Βάραγγα – φαρμακοποιός
email: [email protected]