Μασάζ για εγκύους: Απόλαυση Διπλή!

Μασάζ για εγκύους: Απόλαυση Διπλή!

Η θεραπευτική δράση του μασάζ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. Χαλαρώνει το σώμα , εξισορροπεί το πνεύμα , αποτοξινώνει τον οργανισμό και προσφέρει ευεξία και ενεργειακή αποκατάσταση.

Στην εγκυμοσύνη η ανάγκη για συναισθηματική αποφόρτιση είναι πιο αυξημένη από οποιαδήποτε άλλη φάση στη ζωή της γυναίκας. Πράγματι σε αυτή τη φάση οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα γίνονται αισθητές από την έγκυο όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε ψυχοδιανοητικό επίπεδο. Η έκρηξη ορμονών, η κατακράτηση υγρών, η επιβάρυνση του μυοσκελετικού είναι μόνο λίγα από τα συμπτώματα που συντελούν στην αλλαγή ψυχολογίας της μέλλουσας μαμάς.

Το μασάζ που απευθύνεται στις εγκύους είναι άγγιγμα που γίνεται με πρόθεση και ακρίβεια. Ακρίβεια όσον αφορά στους χειρισμούς, οι οποίοι πρέπει να γίνονται σε ειδικά σημεία με την κατάλληλη πίεση. Πρόθεση όσον αφορά στην ενεργειακή στάση του θεραπευτή και την διάθεση να προσφέρει ανακούφιση σε κάθε του δέκτη!

Επομένως μια έγκυος μετά από μια συνεδρία μασάζ θα νιώθει βελτιωμένη διάθεση και ψυχολογία αφού το ορμονικό της σύστημα αποκαθίσταται. Το στρες , το άγχος και οι πονοκέφαλοι θα έχουν μειωθεί λόγω της αποτοξίνωσης που επιτυγχάνεται. Τα πόδια θα είναι εμφανώς πιο ξεπρησμένα χάρη στη θεραπευτική δράση των ειδικών χειρισμών. Τα σημεία στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα θα είναι πιο ανάλαφρα !

Τέλος πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι με το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επωφελείται και το έμβρυο ! Σύμφωνα με μελέτες η ψυχική ηρεμία της μητέρας συμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη του μωρού αφού μητέρα και έμβρυο σε αυτή την περίοδο είναι αλληλένδετοι οργανισμοί.

Μαρία Μαρίνη: Εναλλακτική- Ενεργειακή θεραπεύτρια.