Απαλλαγείτε από τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Απαλλαγείτε από τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Πως θα χάσετε εύκολα και ανώδυνα τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Παρακάτω θα διαβάσετε απλές συμβουλές, για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης γρήγορα και χωρίς άγχος!

•Ο θηλασμός θα σας βοηθήσει στο να χάσετε εύκολα τα πρώτα κιλά της εγκυμοσύνης, γιατί καίτε αρκετές θερμίδες!

•Γυμναστείτε! Με μέτρο πάντα, ξεκινήστε με ειδικές ασκήσεις για την περίοδο της λοχείας, υπό την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου καθηγητή φυσικής αγωγής. Μπορείτε επίσης να πάρετε το μωρό σας με το καροτσάκι και να βγείτε για έναν περίπατο ή να γυμναστείτε στο σπίτι. Υπάρχουν απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε διασκεδάζοντας με το μωρό σας.

•Δεν είναι εποχή για σκληρές δίαιτες, αν θηλάζετε!! Πρέπει όμως να προσέξετε ιδιαίτερα την διατροφή σας γιατί το μωρό πρέπει να παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά. Σύμφωνα με την National Academy of Science, η ημερήσια θερμιδική κατανάλωση δεν πρέπει ποτέ να είναι κάτω από 1800 θερμίδες την περίοδο του θηλασμού, γιατί μπορεί να μειώσει την θρεπτική βάση του γάλακτος! Επίσης πρέπει να προσέξετε και το είδος των φαγητών που καταναλώνετε γιατί μπορεί να προκαλέσουν κολικούς στο μωρό.

•Ο θηλασμός ανοίγει την όρεξη γι’ αυτό καλό θα ήταν να ακολουθήσετε, πολλά και μικρά γεύματα. Αποφεύγετε τα junk foods, σε αντίθεση με τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες! Προτιμάτε τις σούπες που βοηθάνε στην παραγωγή γάλακτος και πίνετε πολλά υγρά! Επίσης προσθέστε στη διατροφή σας γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, όσπρια, ψάρια και προϊόντα ολικής άλεσης. Αντί για γλυκά προτιμάτε μπανάνες, smoothies φρούτων ή άπαχο γιαούρτι.

•Μην παρασυρθείτε! Μετά τους 6 μήνες που το μωρό ξεκινάει τη στερεά τροφή οι καθημερινές σας ανάγκες σε θερμίδες μειώνονται!

•Ποιοτικός ύπνος!! Μπορεί να δυσκολεύεστε αυτή την περίοδο να κοιμάστε καλά λόγω μωρού αλλά έρευνες έχουν δείξει, ότι η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με δυσκολία στο να χάσει βάρος η γυναίκα μετά τον τοκετό.

Της Ιωάννας Βαπορίδη, MSc καθηγήτριας φυσικής αγωγής, www.aquabirth.gr
Πηγή: www.familylife.gr