Ασκήσεις για εγκύους στο νερό!

Ασκήσεις για εγκύους στο νερό!

Για τις ασκήσεις αυτές θα πρέπει το βάθος της πισίνας ή της θάλασσας να σας φτάνει μέχρι το ύψος του στήθους, ώστε να μην υπάρχουν κραδασμοί.
Δουλέψτε άφοβα όλο το σώμα μέσα στο νερό, προσέχοντας όμως να μην ξεπερνάτε πότε τα όρια σας και να μην νιώθετε κανένα είδος πόνου κατά την άσκηση.

Οι επαναλήψεις είναι ενδεικτικές. Τις προσαρμόζετε ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση. Έχετε πάντα τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε είδος άσκησης.

1. Πόδια στη διάσταση και κάνω skipping με ανοιχτά και ψηλά τα γόνατα!Τα χέρια κινούνται ελεύθερα. 3 x 8 επαναλήψεις. Μ’ αυτή την άσκηση δουλεύουμε τους γλουτούς και τους προσαγωγούς.

2. Πόδια τεντωμένα, πατάω κάτω στις μύτες και τα ανοίγω- και τα κλείνω. Τα χέρια ακολουθούν το ρυθμό των ποδιών. Ανοίγουν – κλείνουν στο πλάι μέχρι τους ώμους, μέσα στο νερό. 2 x 8 επαναλήψεις. Μ’ αυτή την άσκηση δουλεύουμε όλο το σώμα, τα χέρια, τους ώμους, τους προσαγωγούς και τους απαγωγούς μας.

3. Τα πόδια κινούνται ελεύθερα και χαλαρά κάτω από το νερό και φέρνετε τα χέρια μπροστά από το στήθος τεντωμένα, παλάμες κοιτάνε προς τα μέσα η μια την άλλη. Ανοίγω τα χέρια στο πλάι και εκπνέοντας τα κλείνω προς τα μέσα πιέζοντας το νερό. 2 x 8 επαναλήψεις. Μ αυτή την άσκηση δουλεύουμε τα πόδια, τα χέρια και το στήθος.

4. Πατάω στις μύτες των ποδιών και κάνω αντίθετη κίνηση χεριών ποδιών προς τα μπροστά- πίσω. Προσπαθήστε να σπρώχνεται το νερό και προς τις δυο κατευθύνσεις. 2 x 8 επαναλήψεις. Μ’ αυτή την άσκηση δουλεύουμε όλο το σώμα, ώμους, τρικέφαλο, τετρακέφαλο, γλουτούς, γάμπες.

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής , www.aquabirth.gr

Πηγή: www.familylife.gr