Ασκήσεις κοιλιακών για μετά τον τοκετό!

Ασκήσεις κοιλιακών για μετά τον τοκετό!

Ασκήσεις κοιλιακών χωρίς κοιλιακούς για μετά τον τοκετό!

Αν έχετε γεννήσει εδώ και 5-6 μήνες και έχετε ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης για μετά τον τοκετό, μπορείτε να ξεκινήσετε να δουλεύετε τους κοιλιακούς σας με ασφάλεια χωρίς να κάνετε τους κλασικούς και ‘επίπονους” κοιλιακούς.

Εμείς σας προτείνουμε τις παρακάτω ασκήσεις για γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα!

Σανίδα. Φέρνουμε τα χέρια μας στην ευθεία των ώμων ανοιχτές οι παλάμες για καλύτερη στήριξη. Τα πόδια μας πίσω τεντωμένα και στο άνοιγμα της λεκάνης. Προσπαθήστε να κρατάτε το σώμα σας σε ευθεία και μην ρίχνετε τη μέση σας προς τα κάτω. Μένω εκεί για 10” δευτερόλεπτα. Σταδιακά ανεβάζετε το χρόνο στήριξης. Μην ξεχνάτε να αναπνέετε και να σφίγγετε τους κοιλιακούς σας.

Πλάγια σανίδα. Φέρνετε το ένα χέρι στην ευθεία του ώμου σας. Τα πόδια σας τεντωμένα στο πλάι και πατάτε στο έδαφος την έξω πλευρά του πέλματος. Προσπαθήστε να κρατάτε το σώμα σας σε ευθεία. Βάλτε το άλλα χέρι πάνω στα πόδια σας ή αν νιώθετε άνετα σηκώστε το ψηλά στην ευθεία του ώμου σας. Μην ξεχνάτε να αναπνέετε κρατάτε σφιχτή την κοιλιά σας. Με αυτή την άσκηση δουλεύετε τους πλάγιους κοιλιακούς σας. Ξεκινήστε με 6’’ και αυξήστε σταδιακά το χρόνο σας.

Από όρθια θέση με τα πόδια στο άνοιγμα την λεκάνης και ελαφρώς λυγισμένα, παίρνετε ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό ή μικρά βαράκια. Και κάνετε κάμψη του κορμού προς τα δεξιά και επανέρχεστε στην όρθια θέση. Το δεξί σας χέρι κατά τη διάρκεια της κίνησης βρίσκεται κοντά στο πόδι σας τεντωμένο κρατώντας το βαράκι. Επαναλάβετε την άσκηση από την αριστερή πλευρά! Προσπαθήστε να κρατάτε σφιχτούς τους κοιλιακούς κατά τη διάρκεια της άσκησης και να αναπνέετε σε κάθε κίνηση. Ξεκινήστε με 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά και σταδιακά αυξήστε τες. Με αυτή την άσκηση δουλεύουμε τους πλάγιους κοιλιακούς.

Της Ιωάννας Βαπορίδη, MSc καθηγήτριας φυσικής αγωγής,εειδικευμένη στην άσκηση στην εγκυμοσύνη και τη λοχεία www.aquabirth.gr

Πηγή: www.familylife.gr