Ασκήσεις στο αυτοκίνητο …για να ξεπιαστείς!

Ασκήσεις στο αυτοκίνητο …για να ξεπιαστείς!

Ταξιδεύετε ώρα και νιώθεις πιασμένη, η Ιωάννα Βαπορίδη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, (www.aquabirth.gr ) μας παρουσιάζει μερικές εύκολες ασκησούλες που μπορείς κι εσύ να κάνεις αν ταξιδεύεις για πολλές ώρες στο αμάξι, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ξεπιαστείς. Είτε βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού, είτε του συνοδηγού, δε θα χρειαστεί καν να βγάλεις τη ζώνη σου, όμως θα νιώσεις άμεσα ανακουφισμένη.

6 ασκήσεις… on the road:

1. Περιστροφές του κεφαλιού προς τα δεξιά και μετά προς τα αριστερά. Επανέλαβε από 3 φορές στην κάθε πλευρά.

2. Περιφορές των ώμων προς τα πίσω και προς τα μπροστά. Επανέλαβε από 8 φορές στην κάθε φορά.

3. Σήκωσε τα χέρια σου ψηλά και τράβηξέ τα εναλλάξ προς τα πάνω, όσο σου το επιτρέπει το ύψος του αυτοκινήτου. Κάνε ένα ελαφρύ stretching. Επανέλαβε 10-12 φορές.

4. Άπλωσε τα χέρια σου στο παρμπρίζ, ή αν κάθεσε πίσω, στο μαξιλαράκι του μπροστινού καθίσματος και κάνε ένα καλό stretching στην πλάτη σας ισιώνοντας την όσο περισσότερο μπορείς. Μείνε για μερικές αναπνοές.

5. Κάνε μια στροφή στο πάνω μέρος του κορμού κοιτώντας προς τα πίσω χωρίς όμως να μετακινήσεις τη λεκάνη ή τα πόδια. Αν μπορείς πιάσε το κάθισμα πίσω σουκαι τραβήξου. Μείνε για μερικές αναπνοές και γύρνα από την άλλη πλευρά.

6. Άπλωσε εναλλάξ τα πόδια σου προς τα μπροστά και τράβήξε το πέλμα προς τα πάνω –να νιώσεις ένα καλό τράβηγμα στη γάμπα [flex] και μετά κατέβασε τα δάχτυλά σου προς τα κάτω[ coudepie]. Επανέλαβε 10-12 φορές στο κάθε πόδι.

Και 6 ασκήσεις για τις ενδιάμεσες στάσεις:

1. Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές από τη μύτη σηκώνοντας τα χέρια σου ψηλά και εξέπνευσε από το στόμα κατεβάζοντας τα.

2. Περιφορές των ώμων προς τα πίσω και προς τα μπροστά. Επανέλαβε από 8 φορές στην κάθε φορά.

3. Φέρε τα πόδια σου σε διάσταση, ελαφρώς λυγισμένα και ακούμπα τα χέρια σου τεντωμένα στο καπό, ίσιωσε την πλάτη σου και κάνε ένα καλό stretching. Μείνε για μερικές αναπνοές και σήκω αργά.

4. Κάνε ένα καλό stretching στον τετρακέφαλο! Πάτα το ένα πόδι στο έδαφος τεντωμένο και πιάνοντας τα δάχτυλα του άλλου ποδιού τα τράβα προς τα πίσω λυγίζοντας το γόνατο. Αν δεν είσαι σίγουρη για την ισορροπία σου, κρατήσου από ένα σταθερό σημείο. Μείνε για 10 δευτερόλεπτα στο κάθε πόδι.

5. Εναλλάξ stretching στις γάμπες ! Ακούμπησε τα χέρια σου στο πάνω μέρος της πόρτας και τέντωσε πίσω το σώμα σου, πατώντας κάτω με τα δάχτυλα του ποδιού! Εναλλάξ πάτα τη φτέρνα στο έδαφος ώστε να νιώσεις ένα ελαφρύ τράβηγμα στη γάμπα. Επανέλαβε 20 φορές.

6. Φέρε τα πόδια σου σε διάσταση και λύγισέ τα. Βάλω το ένα χέρι σου στη μέση και κάνε κάμψη προς τη μια πλευρά σηκώνοντας και το άλλο σου χέρι προς τα πάνω, ώστε να ακολουθεί τη φορά του κορμού. Μείνε για μερικές αναπνοές. Προσοχή: Το χέρι σου να είναι δίπλα στο αυτί, μην σκύβεις προς τα μπροστά η προς τα πίσω! Φαντάσου ότι ακουμπάς την πλάτη σου στον τοίχο! Επανέλαβε από 5 φορές στην κάθε πλευρά!

Και….καλό ταξίδι!

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc Καθηγήτρια φυσικής αγωγής , www.aquabirth.gr

Πηγή: www.joytv.gr