Ασκήσεις yoga σε μπάλα bosu για να γυμνάσεις όλο το σώμα σου!

Ασκήσεις yoga σε μπάλα bosu για να γυμνάσεις όλο το σώμα σου!

H καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ιωάννα Βαπορίδη (www.aquabirth.gr) Προμηθευτείτε μια bosu, αφιερώστε λίγο χρόνο στο σπίτι σας και θα δικαιωθείτε με το αποτέλεσμα!

Στάση «Σανίδα» Βάζουμε τα χέρια μας στο άνοιγμα των ώμων πάνω στη bosu, τεντωμένα, τα πόδια πατάνε στις μύτες, κλειστά και τεντωμένα στο έδαφος. Προσπαθήστε να κρατάτε το σώμα σας όσο το δυνατόν πιο ίσιο, σφίξτε την κοιλιά σας και μείνετε για μερικές αναπνοές στη θέση αυτή. Με την άσκηση αυτή δουλεύουμε: την πλάτη, τα χέρια μας, τους ώμους, τους κοιλιακούς, τους τετρακεφάλους αλλά και ισορροπία.

1. (2)
Στάση «Πολεμιστή ΙΙ» Φέρνουμε το ένα μας πόδι πάνω στη bosu, σχεδόν σε ορθή γωνία, ο κορμός σε όρθια θέση και το άλλο πόδι προς τα πίσω τεντωμένο να πατάει όλο το πέλμα και τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα μπροστά. Τα χέρια στην ευθεία των ώμων μένουν στο πλάι τεντωμένα. Το κεφάλι μας κοιτάει μπροστά. Μένουμε για μερικές αναπνοές και αλλάζουμε πόδι. Με αυτή την άσκηση πετυχαίνουμε μυική ενδυνάμωση τετρακεφάλου και των χεριών, κάνουμε διάταση προσαγωγού αλλά δουλευουμε και την ισορροπία μας.

2..-859x1024
Στάση «Γέφυρα» Ξαπλώνουμε στο έδαφος, πατάμε πάνω στην bosu, πόδια παράλληλα, στο άνοιγμα της λεκάνης, χέρια δίπλα στη λεκάνη μας, ακουμπάνε οι παλάμες στο έδαφος, βλέμμα προς τα πάνω και σηκώνουμε τη λεκάνη μας από το έδαφος. Μένουμε για μερικές αναπνοές. Με την άσκηση αυτή δουλεύουμε γλουτούς, τετρακέφαλο, δικέφαλο μηριαίο, κοιλιακούς. Προσοχή: στα άτομα που έχουν πρόβλημα με τη μέση, καλό είναι να αποφεύγεται η άσκηση αυτή ή να σηκώνουν ελάχιστα τη λεκάνη από το έδαφος.

3.-1024x503
Στάση «Πολεμιστής Ι» Το ένα πόδι πατάει στη bosu σχεδόν ορθή γωνία το γόνατο, το άλλο πατάει πίσω όλο το πέλμα με τα δάχτυλα να κοιτάνε μπροστά, ο κορμός είναι σε όρθια θέση και τα χέρια έρχονται τεντωμένα δίπλα στο κεφάλι. Αν θέλω να κάνω λίγο πιο δύσκολή την άσκηση, το πίσω πόδι, πατάει στα δάχτυλα και η φτέρνα δείχνει το ταβάνι. Μένω για μερικές αναπνοές και αλλάζω πόδι . Με αυτή την άσκηση δουλεύουμε τετρακέφαλο, προσαγωγούς, γλουτούς, ωμοπλάτη.

4.1-651x1024
Πλάγια «Σανίδα» Στηριζόμαστε με το ένα χέρι πάνω στη bosu, το χέρι μας είναι στην ευθεία των ώμων. Τα πέλματά μας πατάνε μαζί στο πλάι και το σώμα μου είναι σε ευθεία , ανεβάζω και το άλλο χέρι προς τα πάνω στην προέκταση του ώμου. Μένω για μερικές αναπνοές και αλλάζω πλευρά . Με αυτή την άσκηση δουλεύουμε κοιλιακούς – πλάγιους, ισορροπία, χέρια, ώμους, τετρακεφάλους και γλουτούς.

5.-865x1024

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, www.aquabirth.gr

Πηγή: www.joytv.gr