Πώς θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα με ένα λάστιχο

Πώς θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα με ένα λάστιχο

Πόσες φορές δεν στεναχωρήθηκες που δεν μπορείς να φορέσεις το αγαπημένο σου αμάνικο μπλουζάκι γιατί τα χέρια σου είναι λίγο πιο πλαδαρά απ΄ όσο θα θελες. Και πόσες φορές δεν το ξανασκέφτηκες να φορέσεις μια κοντή φούστα γιατί νιώθεις άβολα με τα πόδια σου; Να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη, σε όλες μας έχει συμβεί.

Τι μπορείς να κάνεις όμως όταν δεν έχεις ούτε τα χρήματα για πολύπλοκα μηχανήματα γυμναστικής ούτε το χρόνο για γυμναστήριο; Βρήκαμε για σένα το καλύτερο εξάρτημα γυμναστικής που υπόσχεται να… σου λύσει τα χέρια!
Είναι βολικό, εύχρηστο, μπορείς να το βάλεις στη τσάντα σου και να το χρησιμοποιήσεις παντού και κυρίως, σε βοηθάει να γυμνάσεις, να συσφίξεις και να τονώσεις όλο σου το σώμα; Μιλάμε φυσικά για το λάστιχο γυμναστικής.

Η Ιωάννα Βαπορίδη σου δείχνει 3 εύκολες ασκήσεις χρησιμοποιώντας μόνο το λάστιχο, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος, να συσφίξεις όλο σου το σώμα και να αποκτήσεις ευλυγισία.
Πιάνουμε το λάστιχο με τα δυο μας χέρια, κρατάμε σφιχτούς τους κοιλιακούς μας και φέρνουμε τα γόνατά μας κοντά στο στήθος. Στη συνέχεια τεντώνουμε τα πόδια μας προς τα πάνω τραβώντας το λάστιχο. Κάνε 12 επαναλήψεις και αν στο το επιτρέπει η φυσική σου κατάσταση κάνε άλλα 2 σετ.

19
Καθόμαστε και περνάμε το λάστιχο κάτω από τα πέλματα. Κράτα τα πέλματά σου σε θέση flex, κράτα όσο το δυνατόν πιο ίσια την πλάτη και τράβηξε το λάστιχο προς τα πίσω κρατώντας ψηλά τους αγκώνες. Επανάλαβε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.

27
Καθόμαστε και περνάμε το λάστιχο χιαστή κάτω από τα πέλματα. Κράτα τα πέλματα σε θέση flex. Τράβα το λάστιχο δεξιά κάνοντας παράλληλα και στροφή κορμού και σφίγγοντας την κοιλιά σου. Εισπνοή στο κέντρο και στροφή προς τα αριστερά. Επανάλαβε την άσκηση από 3 σετ των 10 επαναλήψεων αν σου το επιτρέπει η φυσική σου κατάσταση.

36

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, www.aquabirth.gr

Πηγή: www.joytv.gr