Χτίσε τέλεια πόδια με 3 απλές ασκήσεις TRX

Χτίσε τέλεια πόδια με 3 απλές ασκήσεις TRX

Οι ιμάντες είναι in και μας αρέσουν πολύ! Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στο TRX έναν ανθεκτικό ιμάντα με λαβές, ο οποίος έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια στη Ελλάδα.

Για την ιστορία, αποτελεί «δημιουργία» του πεζοναύτη Randy Hetrick, ο οποίος αναζητώντας τρόπο για να κρατήσει την φυσική του κατάσταση στο υποβρύχιο γυμναζόταν με δύο αυτοσχέδιους ιμάντες κρεμασμένους από το κρεβάτι του.

Το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των ασκήσεων βρίσκεσαι ουσιαστικά στον αέρα και κρατιέστε μόνο από τον ιμάντα, αυξάνεται η δύναμη του κορμού (core) και ιδιαίτερα των κοιλιακών και ενισχύεται η αντοχή των αρθρώσεων χωρίς αυτές να επιβαρύνονται. Σήμερα η Ιωάννα Βαπορίδη επέλεξε 3 απίθανες ασκήσεις οι οποίες θα σμιλέψουν το σώμα σου, θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος που συγκεντρώνεται στην περιοχή των μηρών και των γλουτών και φυσικά να…λιώσεις την κυτταρίτιδα, χωρίς να «λιώσεις» στην γυμναστική!
1.Κρατιέμαι από το trx, ορθιος κορμός και κάνω σταυρωτά –πλάγιες προβολές προς τα πίσω. Επαναλάβετε 8 φορές από 2 σετ. Tips: Το βάρος του σώματος να είναι στη φτέρνα, το γόνατο να μην ξεπερνάει τη μύτη του ποδιού και χέρια τεντωμένα.

a
2. Κρατιέμαι από το trx με τα χέρια τεντωμένα. Κάνω βαθιά καθίσματα, με αναπήδηση. Επαναλάβετε 8 φορές από 2 σετ. Tips: Το βάρος του σώματος να είναι στη φτέρνα και ο κορμός να βρίσκεται σε ευθεία.

b
3. Βάζουμε το ένα πόδι στο trx και κάνουμε ημικαθίσματα μετακινώντας το πίσω πόδι προς την ευθεία του σταθερού ποδιού. Επαναλάβετε 8 φορές από 2 σετ.

c

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, www.aquabirth.gr

Πηγή: www.joytv.gr