Ασκήσεις για εγκυούλες στο γραφείο!

Ασκήσεις για εγκυούλες στο γραφείο!

Είναι λογικό μετά από αρκετές ώρες στο γραφείο να αρχίσετε να νιώθετε άβολα, πόσο μάλλον μια έγκυος που δουλεύει πολύ.

Παρακάτω αναφέρονται μερικές απλές ασκήσεις, που μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο γραφείο σας.

1. Απλώνετε τα πόδια σας μπροστά τραβάτε προς τα πάνω τα δάχτυλά σας και έπειτα τα κατεβάζετε προς τα κάτω. Επαναλαμβάνετε 8 φορές.

2. Στην ίδια θέση περιφορές αστραγάλων, δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Επαναλαμβάνετε 8 φορές. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

3. Έρχεστε λίγο πιο έξω στο κάθισμα της καρέκλας και κάνετε περιφορές ώμων προς τα μπροστά 8 φορές και προς τα πίσω άλλες 8 φορές.

4. Από την ίδια θέση απλώνετε τα χέρια σας στο πλάι στο ύψος των ώμων και κάνετε μικρά κυκλάκια από τους ώμους. 8 προς τα μπροστά -8 προς τα πίσω.

5. Έρχεστε λίγο πιο έξω στο κάθισμα της καρέκλας, πιάνετε με τα δυο σας χέρια την πλάτη της καρέκλας, με την εισπνοή χαλαρώνετε και στην εκπνοή τεντώνετε τα χέρια σας και βγάζετε το στήθος λίγο προς τα έξω και τους ώμους προς τα πίσω. Επαναλάβετε 6 φορές. Θα νιώσετε ανακούφιση στην πλάτη.

6. Από όρθια θέση, πιάνω το πάνω μέρος της πλάτης της καρέκλας, πόδια ανοιχτά και ελαφρώς λυγισμένα, τεντώνω τα χέρια μου και την πλάτη μου κάνοντας μια μικρή κάμψη μπροστά. Μένω μερικά δευτερόλεπτα και με καμπουρίτσα σηκώνομαι αργά προς τα πάνω.

7. Από όρθια θέση, πόδια στη διάσταση, κάνω μικρά καθίσματα για την τόνωση των τετρακεφάλων και των γλουτών. Μένω για 4 δευτερόλεπτα σε κάθε κάθισμα και σηκώνομαι. Επαναλάβετε όσες φορές εσείς νιώθετε καλά.

8. Κρατιέμαι με το ένα χέρι από το πάνω μέρος της πλάτης της καρέκλας, έρχομαι στις μύτες των ποδιών και αργά κατεβαίνω. Με αυτή την άσκηση δουλεύουμε τις γάμπες μας. Επαναλάβετε 8 φορές.

9. Συγκεντρωθείτε, εστιάζοντας την προσοχή σας σε ένα σταθερό σημείο μπροστά σας και κάντε την ίδια άσκηση χωρίς να κρατιέστε από πουθενά, εξασκώντας τώρα την ισορροπία σας. Επαναλάβετε 8 φορές.

10. Κρατηθείτε από το πάνω μέρος της πλάτης της καρέκλας και κάντε τη γάτα. Επαναλάβετε 6 φορές.

11. Τέλος αν υπάρχει η δυνατότητα, περπατήστε για λίγο στο χώρο.

Της Ιωάννας Βαπορίδη, MSc καθηγήτριας φυσικής αγωγής,www.aquabirth.gr

Πηγή: www.familylife.gr