Yogalates: 4 ασκήσεις για να κάψεις το περιττό λίπος στην περιοχή των ποδιών

Yogalates: 4 ασκήσεις για να κάψεις το περιττό λίπος στην περιοχή των ποδιών

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ιωάννα Βαπορίδη (aquabirth.gr ) σου δείχνει βήμα προς βήμα 4 ασκήσεις yogalates που θα κάψουν το περιττό λίπος και θα σμιλέψουν το σώμα σου ομοιόμορφα, συνδυάζοντας τα οφέλη του pilates με τα πλεονεκτήματα της ευελιξίας της yoga.

Επανέλαβε τις ασκήσεις σύμφωνα με τη φυσική σου κατάσταση:

Τοποθετούμε τα χέρια μας, στην ευθεία των ώμων και τα πόδια μας στην ευθεία της λεκάνης. Παίρνοντας εισπνοή, τεντώνω το δεξί μου πόδι προς τα πίσω και εκπνέοντας το φέρνω στο στήθος τραβώντας την πλάτη μου προς τα πάνω [καμπουρίτσα]. Με την άσκηση αυτή δουλεύουμε κυρίως τους γλουτούς μας αλλά και την πλάτη μας.

ex1.

Τοποθετούμε τα χέρια μας, στην ευθεία των ώμων και τα πόδια μας στην ευθεία της λεκάνης. Εισπνέοντας τεντώνω το πόδι μου προς τα πίσω και στην εκπνοή φέρνω το πόδι- γόνατο στο πλάι και το κοιτάω! Με την άσκηση αυτή δουλεύουμε κυρίως τους γλουτούς μας αλλά και τα χέρια μας.

ex2.
Έρχομαι στα γόνατα και φέρνω το δεξί μου πόδι μπροστά να πατήσει το πέλμα κάτω. «Κατεβαίνω» όσο μπορώ περισσότερο και μόλις νιώσω άνετα με την ισορροπία μου, φέρνω τα χέρια μου παράλληλα προς τα πάνω, στη συνέχεια παίρνω εισπνοή και στην εκπνοή φέρνω το βάρος μου προς τα πίσω, τεντώνοντας όσο μπορώ, το μπροστά- δεξί μου πόδι και ρίχνω το σώμα μου προς τα μπροστά. Με την άσκηση αυτή δουλευουμε ισορροπία, τα πόδια και την ωμοπλάτη μας.

ex3.
Ξαπλώνω με τα χέρια μου στο πλάι και τα πόδια μου τεντωμένα. Στην εισπνοή λυγίζω το ένα μου πόδι –coudepie και φέρνω το γόνατό μου όσο πιο κοντά στο στήθος μπορώ, εκπνέοντας τέντώνω προς τα πάνω το πόδι μου κάνοντας flex και το κατεβάζω αργά προς τα κάτω καταλήγοντας σε coudepie. Με την άσκηση αυτή δουλευουμε τους κοιλιακούς μας αλλά και τα πόδια μας

ex4.

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc Καθηγήτρια φυσικής αγωγής , www.aquabirth.gr

Πηγή: www.joytv.gr