Ασκήσεις που βοηθούν τη γονιμότητα!

Ασκήσεις που βοηθούν τη γονιμότητα!

Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και το υπερβολικό άγχος, μπορεί να καθυστερήσουν τον ερχομό ενός μωρού σε κάποια ζευγάρια!

Κάνοντας αυτές τις απλές ασκήσεις γιόγκα καθημερινά και σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μειώνοντας το αλκοόλ, την καφεΐνη και το τσιγάρο, θα δείτε αισθητή διαφορά στο σώμα σας και στην διάθεσή σας!

Μην ξεχνάτε πάντα μετά τις ασκήσεις να κάνετε χαλάρωση σε συνδυασμό με αναπνοές!

Οι ασκήσεις!
Από όρθια θέση αγκαλιάζουμε το γόνατό μας, κρατώντας το άλλο μας πόδι τεντωμένο στο έδαφος. Πάρτε μια εισπνοή και κρατήστε την αναπνοή σας πιέζοντας το γόνατο πάνω στο στήθος σας. Φέρτε το κεφάλι σας προς το γόνατο, μείνετε για τρία δευτερόλεπτα και εκπνέοντας χαλαρώστε. Επαναλάβετε την ίδια άσκηση και από την άλλη πλευρά.
Με την άσκηση αυτή βελτιώνουμε την ισορροπία, την πέψη, την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνουμε τα πόδια.

images-assets-sections-prin-egkymosini-gonimotita-askiseis-gonimotita-2-79x200

Έρχεστε σε καθιστή θέση με τα πέλματα ενωμένα. Εισπνέετε και στην εκπνοή φέρνετε το κεφάλι σας προς τα δάχτυλα των ποδιών σας! Μείνετε για 3 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 3 φορές.
Με αυτή την άσκηση πετυχαίνουμε την καλύτερη αιμάτωση της περιοχής της λεκάνης, χαλαρώνει τους γοφούς, τη μέση και διώχνει την ένταση από την πλάτη.

images-assets-sections-prin-egkymosini-gonimotita-askiseis-gonimotita-4-222x200

Έρχεστε σε ύπτια θέση, εισπνέοντας λυγίζετε το ένα σας γόνατο προς το στομάχι και κρατάτε το άλλο τεντωμένο, φέρνετε το κεφάλι σας ψηλά προς το γόνατο. Κρατήστε την αναπνοή σας για 3 δευτερόλεπτα πιέζοντας τη γόνατο στο στήθος. Εκπνεύστε τεντώνοντας το πόδι σας προς τα κάτω! Συνεχίστε την άσκηση εναλλάσσοντας τα πόδια. Αν μπορείτε κάντε την άσκηση και με τα δύο πόδια ταυτόχρονα. Επαναλάβετε 3 φορές.
Η άσκηση αυτή βελτιώνει την πέψη, την κυκλοφορία του αίματος στη λεκάνη, απομακρύνει τις τοξίνες και χαλαρώνει τη μέση και τους γοφούς.

images-assets-sections-prin-egkymosini-gonimotita-askiseis-gonimotita-5-239x200

Καθίστε πάνω στις φτέρνες σας με τα γόνατα ενωμένα, σκύψτε μπροστά και ακουμπήστε το κεφάλι στο πάτωμα. Φέρτε τα χέρια στο πλάι και αφήστε τα τελείως ελεύθερα να ακουμπούν το έδαφος. Αφήστε την αναπνοή σας ελεύθερη και μείνετε 1 λεπτό στη θέση αυτή.
Η άσκηση αυτή χαλαρώνει τους ώμους τον αυχένα, τη μέση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία του αναπαραγωγικού και πεπτικού συστήματος καθώς και την αναπνοή!

images-assets-sections-prin-egkymosini-gonimotita-askiseis-gonimotita-7-293x200

Της Ιωάννας Βαπορίδη, MSc, Καθηγήτριας φυσικής αγωγής, ειδικευμένη στην άσκηση στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία.

Πηγή: www.familylife.gr