3+1 εύκολες και δροσερές ασκήσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης

3+1 εύκολες και δροσερές ασκήσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Ήρθε το καλοκαίρι και τι καλύτερο από το να προτιμήσετε μια πισίνα ή ακόμα και τη θάλασσα για την άσκησή σας.

Τα οφέλη του νερού πολλά και γνωστά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Το μόνο που χρειάζεται, εφόσον έχετε τη συγκατάθεση του γιατρού σας, είναι η σωστή επιλογή της πισίνας, να τηρούνται δηλαδή όλοι οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής και αν προτιμήσετε τη θάλασσα να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή και «ζεστή».Οι επαναλήψεις των ασκήσεων είναι ενδεικτικές, η κάθε γυναίκα μπορεί να τις αυξάνει ή να τις μειώνει ανάλογα με τη φυσική της κατάσταση.

Αποφύγετε τραβήγματα στην κοιλιά και σταματήστε αμέσως αν κάτι σας ενοχλήσει.

3+1 εύκολες και δροσερές ασκήσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης:

1. Ελάτε σε τέτοιο βάθος στην πισίνα ή στη θάλασσα που το νερό θα φτάνει μέχρι το στήθος σας, φέρτε τα πόδια στη διάσταση και κάντε skipping με ανοιχτά και ψηλά τα γόνατα. Αν σας είναι εύκολο βάλτε τα χέρια μπροστά από το στήθος σας να κάνουν κυκλικές κινήσεις σπρώχνοντας το νερό προς τα έξω. 2 x 8 επαναλήψεις. Μ’ αυτή την άσκηση δουλεύουμε τους γλουτούς και τους προσαγωγούς, το στήθος και τους ώμους μας.

2. Συνεχίστε στο ίδιο βάθος, πατήστε κάτω στις μύτες και ανοίξτε- και κλείστε τα πλάι και μέσα! Τα χέρια ακολουθούν το ρυθμό των ποδιών. Ανοίγουν – κλείνουν στο πλάι μέχρι τους ώμους, μέσα στο νερό. 2 x 8 επαναλήψεις. Μ’ αυτή την άσκηση δουλεύουμε όλο το σώμα, τα χέρια, τους ώμους, τους προσαγωγούς και τους απαγωγούς μας.

3. Στο ίδιο βάθος, φέρτε το σώμα σας προς τα μπροστά, προτιμάτε να στηρίζεστε κάπου αν υπάρχει η δυνατότητα. Και κάντε μικρές και χαμηλές κλωτσιές προς τα πίσω. Προσέξτε ιδιαίτερα να μην «τινάζεται» τα γόνατά σας. 3x 8 επαναλήψεις! Με αυτή την άσκηση δουλεύουμε τους ραχιαίους, τους γλουτούς και το δικέφαλο μυ.

4. Στο ίδιο βάθος, τρέχετε στατικά, χαμηλά γόνατα, χωρίς να νιώθετε καθόλου κραδασμούς, φέρνετε τα χέρια στο πλάι και κάνετε κυκλάκια, από τους ώμους προς τα πίσω και στη συνέχεια προς τα μπρος. 2×8 επαναλήψεις προς την κάθε φορά! Με αυτή την άσκηση δουλεύουμε του ώμους μας και τα χέρια.

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, είναι ειδικευμένη στην άσκηση της εγκυμοσύνης, τον τοκετό και τη λοχεία.

Πηγή: www.tofarmakeiomou.gr