8 Συμβουλές για μια εγκυμοσύνη χωρίς στρες!!

8 Συμβουλές για μια εγκυμοσύνη χωρίς στρες!!

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος με νέες, όμορφες και πρωτόγνωρες εμπειρίες για τη μέλλουσα μητέρα που όμως σχεδόν πάντα συνοδεύονται με αρκετό άγχος και ανησυχία! Εδώ σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο όμορφη χωρίς στρες!

  1. Αφιερώστε λίγο χρόνο μόνο για τον εαυτό σας κάθε μέρα! Χαλαρώστε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, κάνε ένα ζεστό μπάνιο, κάντε μια συνεδρία μασάζ ή ένα Aqua relax, οτιδήποτε σας ευχαριστεί και σας κάνει να νιώθετε γαλήνια!
  2. Μιλήστε σε κάποιον που εμπιστεύεστε! Μιλήστε με τον σύντροφο, φίλους, μέλη της οικογένειας, ανθρώπους που θα μπορούν να σας ακούσουν, θα σας καταλάβουν, και θα σας καθυσηχάσουν, για οτιδήποτε σας ανησυχεί!
  3. Βγείτε έξω περπατήστε καθημερινά ή ξεκινήστε να ασκείστε συστηματικά! Η άσκηση έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυξάνει τα ποσοστά των ενδορφινών στο σώμα και μειώνει το στρες κατά τη διάρκεια της κύησης! Κάντε την έρευνά σας επιλέγοντας τον κατάλληλο χώρα για σας και ξεκινήστε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, yoga, pilates, γυμναστική! Επιπλέον συμμετέχοντας σ ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άσκησης για εγκύους θα μπορείτε να συναναστραφείτε με άλλες γυναίκες που μοιράζονται τις ίδιες καταστάσεις με σας!
  4. Ξεκουραστείτε!! Μην εξαντλείτε τον εαυτό σας! Να κοιμάστε όταν το χρειάζεστε και να λέτε όχι όταν βλέπετε ότι ξεπερνάτε τα όριά σας!
  5. Ζητήστε βοήθεια σε πρακτικά θέματα από την οικογένειά σας!
  6. Ακολουθείτε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή! Εκτός από σας το μωράκι σας θα παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά και εσείς δεν θα πάρετε πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη πράγμα που θα σας δίνει και περισσότερη ενέργεια!
  7. Μιλήστε στην ομάδα που έχετε επιλέξει! Στο γιατρό σας, στη μαία σας για τυχόν ανησυχίες σας! Ενημερωθείτε για την εγκυμοσύνη σας και τον τοκετό σας συμμετέχοντας σ’ εξειδικευμένα σεμινάρια!
  8. Μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού εφόσον βλέπετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την ανησυχία σας!

 

Της Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ειδικευμένη στην άσκηση στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία!