Ιωάννα Βαπορίδη

Το Aquabirth, πρωτοξεκίνησε το 2012, όπου τότε τα μαθήματά μου περιοριζόντουσαν μόνο στο νερό- Aqua yoga για εγκύους και Aqua relax! Μετά από χρόνια, το 2016 το Aquabirth,  έγινε Aquabirth,  pregnancy & Family fitness place και βρήκε το δικό του σπίτι σ ένα μικρό studio στο Χολαργό.  Στο χώρο αυτό δώσαμε όλη μας την αγάπη, προκειμένου να παρέχουμε στις μαθήτριες μας , όσο περισσότερη εξειδικευση γίνεται αλλά και καλύτερες υπηρεσίες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το 2ο παιδί μας. Το 2018 αλλάζουμε χώρο, σ αυτόν που είμαστε τώρα. Στόχος μου πάντα ήταν και θα είναι η σωστή εκγύμναση των εγκύων μας αλλά και των νέων μαμάδων, που πρέπει πάντα να έχουν επιλογές, ώστε να γυμνάζονται με ασφάλεια με ή χωρίς τα μωρά τους.

Όσον αφορά τις σπουδές μου, το 2005 αποφοίτησα από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητες στην Ειδική Αγωγή και την Κολύμβηση.

Η αγάπη μου για το αντικείμενο με οδήγησε να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς», με το οποίο ασχολήθηκα ενεργά για 6 χρόνια. Στο διάστημα αυτό, συμμετέχω σε συνέδρια παρουσιάζοντας εργασίες και κάνω δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα των ειδικών πληθυσμών, τις εγκυμονούσες, και προκειμένου να το γνωρίσω καλύτερα, παρακολουθώ πρακτικά μαθήματα άσκησης για εγκύους από το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και τη Σία Ζουρλαδάνη. Οι γνώσεις μου εμπλουτίζονται με μια σειρά σεμιναρίων για «Pilates για εγκύους» από την Ευίτα Ηλιοπούλου, «Yoga για εγκύους» για τα οποία έλαβα πιστοποιήσεις.

Οι σπουδές μου συνεχίζονται στην Αγγλία. Το 2007 παρακολουθώ το πρόγραμμα “Aqua Yoga στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία» του Διεθνούς Οργανισμού Birthlight και αποκτώ το δίπλωμα διδασκαλίας.

‘Έτσι, από το 2008, αρχίζω να διδάσκω επίσημα ως μέλος του Birthlight of U.K. «Aqua yoga για εγκύους». Είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται στην Ελλάδα!

Στη συνέχεια, θέλοντας να ολοκληρώσω τον κύκλο εκπαίδευσης γύρω από την εγκυμοσύνη και τις νέες μητέρες, ειδικεύομαι στο «Postnatal yoga», στο «Birthling Lightly» και στο «Prenatal Yoga» καθώς και στο «Birthlight yoga for Maternity- προετοιμασία τοκετού», «Fertility yoga», όλα από τον διεθνή οργανισμό Birthlight. Καθώς και στο Pilates special cases certification,  Prenatal & Postnatal precautions.

Θέλοντας όμως να διευρύνω τους ορίζοντες μου, την περίοδο αυτή φοιτώ στη Re: Frame, “Neuro- Linguistic Programming”, από την Ισιδώρα Καραδημητρίου.

Παράλληλα, εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης σε περιοδικά και σε site που πραγματεύονται την υγεία και την άσκηση (sudocrem, joytv, vita, familylife, ΕΓΩ,  κ.λπ.). Και έχω συμμετέχει σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές [dot, dotkids, ANT1, skai, star, alpha]

Είμαι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού AHFA-Aquatic Health & Fitness Professional Association και τουοργανισμού European Society of Lifestyle Medicine.

Επί 9 χρόνια διδάσκα «Aqua Aerobic» σε ενήλικες με πιστοποίηση από την sta-Aquacise, 4 χρόνια «Baby Swimming» με πιστοποίηση από τη sta και έως και σήμερα, παραδίδω συνεδρίες «Aqua Relax»ενώ είμαι δημιουργός του «Aquarebalance» μαζί με την MSc ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Γραββάνη, με την οποία για 3 χρόνια παραδίδαμε συνεδρίες. Επιπλέον, έχω πιστοποίηση στο «Watsu-Basic» από την ISWatsu.

Μετά από αρκετά χρόνια συνεχίζόμενης εκπαίδευσης, ερευνητικών εργασιών και επαγγελματικής εμπειρίας, απόφασίσαμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να δραστηριοποιηθούμε στην εκπαίδευση των επαγγελματίων άσκησης και υγείας. Έτσι μαζί με τον Δημήτρη Τριανταφύλλου, MScκαθηγητή φυσικής αγωγής, δημιουργήσαμε το 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο άσκησης στο νερό για εγκύους και λεχωίδες στην Ελλάδα, το Pre/ Postnatal Aqua Training Course το οποίο το 2019, παίρνει έγκριση  και πιστοποιείτε από τον οργανισμό EREPS, του EuropeActive. Τέλος το 2020 πιστοποιούμαστε και από τους δυο διεθνής οραγανισμούς AFAA και NASM, για το εκπαιδευτικό μας σεμινάριο Prenatal & Postnatal Fitness Training Course.

Leave a Reply

Your email address will not be published.