Ιωάννα Βαπορίδη

MSc φυσική δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Expert Maternity Coach, Aquabirth Pre & Postnatal Fitness Trainer.

Το 2005 αποφοίτησα από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητες στην Ειδική Αγωγή και στην Κολύμβηση. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πρόγραμμα «Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς». Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, το ενδιαφέρον μου εστιάστηκε στη συγκεκριμένη ομάδα των ειδικών πληθυσμών, στις εγκυμονούσες, και γι΄ αυτό  μεταξύ άλλων, παρακολούθησα πρακτικά μαθήματα άσκησης για εγκύους από το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου. Παράλληλα συμμετείχα σε συνέδρια παρουσιάζοντας εργασίες και έκανα δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Παρακολούθησα σεμινάρια με θέμα «Pilates για εγκύους» από την Εβίτα Ηλιοπούλου και «Yoga για εγκύους» από τα οποία απέκτησα πιστοποιήσεις.

Το 2007 παρακολούθησα το πρόγραμμα «Αqua Yoga στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία» του Διεθνούς Οργανισμού Birthlight που έχει έδρα στο Λονδίνο και απέκτησα δίπλωμα διδασκαλίας του Οργανισμού. Από το 2008 μέχρι σήμερα, διδάσκω επίσημα ως μέλος του Birthlight of U. K., το πρόγραμμα «Aqua yoga για εγκύους». Το Πρόγραμμα αυτό διδάσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Εν συνεχεία, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Birthlight απόκτησα τις ειδικότητες «Postnatal yoga», «Bithling Lightly», «Prenatal Yoga», «Birthlight yoga for Maternity- προετοιμασία τοκετού», «Fertility yoga» και Yoga for resolving Diastasis Recti online CPD.

Επίσης έχω πιστοποιηθεί από την af studies στο «Pilates special cases, Prenatal & Postnatal precautions» και από το mp Balatsinos το «Mummy to be training & Mummy Training».

Πιστοποίηση (LLL) σύμφωνα με το ισχύον Ευρωπαϊκό Πρότυπο, του Gdansk University of Physical Education and Sport (GUPES) in Poland, στο «Exercise in pregnancy and postpartum (2022)» (4EQF).

Καθώς και παρακολούθηση του σεμιναρίου, από τον οργανισμό CSEP «Pre & Postnatal Exercise Specialization»

Έχω παρακολουθήσει την εκπαίδευση της Ισιδώρας Καραδημητρίου «reframe», με θέμα «Neuro- Linguistic Programming».

Έχω παρουσιάσει το έργο μου ως επιστημονικός συνεργάτης, σε περιοδικά και sites που πραγματεύονται την υγεία και την άσκηση (sudocrem, joytv, vita, famlylife, ΕΓΩ κ.λ.π.» καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές (dot,dotkids, skai, ANT1, star, alpha).

Είμαι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού «AHFA- Aquatic Health & Fitness Professional Association» καθώς και του οργανισμού «European Society of Lifestyle Medicine».

Μέχρι σήμερα, έχω αποκτήσει επίσης τις ακόλουθες πιστοποιήσεις:

-Πιστοποίηση της  «STA-Aquacise» στο «Aqua Aerobic» το οποίο έχω διδάξει επί εννέα (9) χρόνια.

-Πιστοποίηση της  STA στο «Baby swimming» το οποίο διδάσκω επί τέσσερα (4) χρόνια μέχρι σήμερα.

-Πιστοποίηση της  «ISWatsu» στο «Watsu- Basic».

Το 2020 επιλέγομαι ως μέλος της ομάδας του «Ereps Heroes 2020», από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό Ereps & EuropeActive.  

Είμαι δημιουργός του «Aqua Relax» του οποίου παραδίδω συνεδρίες.  Μαζί με τη MSc  ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Γραββάνη, δημιουργήσαμε το «Aquarebalance» του οποίου συνεδρίες παραδίδαμε επί τρία (3) χρόνια.

Μετά από αρκετά χρόνια διαρκούς εκπαίδευσης, ερευνητικών εργασιών και επαγγελματικής εμπειρίας, θέλησα να δραστηριοποιηθώ στην εκπαίδευση των επαγγελματιών άσκησης και υγείας και μαζί με τον Δημήτρη Τριανταφύλλου, MSc Καθηγητή φυσικής αγωγής, δημιουργήσαμε το 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ελλάδα, άσκησης στο νερό, για εγκύους και λεχωίδες, με την ονομασία «Pre/Postnatal Aqua Training Course» το οποίο το 2019 εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EREPS του EuropeActive.

Το 2020 πιστοποιηθήκαμε από τους Διεθνείς Οργανισμούς AFAA και NASM  για το εκπαιδευτικό μας  σεμινάριο «Prenatal & Postnatal Fitness Training Course».

Τον Οκτώβριο του 2022 μαζί με τον Δημήτρη Τριαντάφυλλου, διοργανώσαμε με τεράστια επιτυχία, για 1η φορά στην Ελλάδα, το “Family strollers run by Aquabirth”, τον πρώτο αγώνα δρόμου για γονείς με παιδιά από 0-4 χρονών, με παιδικά καροτσάκια!

 

[/cm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.