workshop- Επιλόχειος κατάθλιψη και άλλες δυσκολίες της γονεϊκότητας.

workshop- Επιλόχειος κατάθλιψη και άλλες δυσκολίες της γονεϊκότητας.

Αυτήν την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, μην χάσετε το εξαιρετικό σεμινάριο “Επιλόχειος κατάθλιψη και άλλες δυσκολίες της γονεικότητας”!! 

Η Δέσποινα Γραββάνη, που συντονίζει το σεμινάριο μας λέει:

“Συναντώντας καθημερινά πολλές εγκυμονούσες, νέες μητέρες, νεοσύστατες οικογένειες και ζευγάρια, διαπίστωσα ένα μεγάλο κενό που υπάρχει πριν και μετά τον τοκετό.

Κατάλαβα πως οι νέες μητέρες, καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες μόνες τους, δίχως ενημέρωση και στήριξη μετά τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πιο εύκολο και διαδεδομένο να αναζητάς λύση στα προβλήματα όπως αυτά παρουσιάζονται σταδιακά. Είναι αυτό όμως και το πιο σωστό; Η απάντηση είναι αρνητική, κυρίως όταν μιλάμε για πρόληψη!

Η επιλόχειος κατάθλιψη, η μοναξιά, η απομόνωση, οι ενοχές, οι αμφιβολίες, η ανασφάλεια, οι αλλαγές στην  ισορροπία και στη σχέση του ζευγαριού, η διακοπή της εργασίας, η αλλαγή στον τρόπο ζωής και η επιτακτική ανάγκη φροντίδας ενός μωρού,  τα προβλήματα στον θηλασμό, και στην ανάπτυξη του βρέφους καθώς και οι διαταραχές του συναισθήματος και του ύπνου, είναι μόνο μερικές από τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι περισσότερες νέες μητέρες, μόνες τους, σε ένα περιβάλλον που συχνά τις αντιμετωπίζει ως υστερικές ή παράξενες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κανείς, ευτυχώς, δεν μπορεί να μάθει σε μια γυναίκα πώς να είναι μητέρα, μπορεί όμως, και πρέπει να την στηρίξει σε αυτή τη διαδικασία, προστατεύοντας τόσο την ίδια, όσο και το παιδί.

Σε αυτή τη συνάντηση θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε χωρίς υπερβολές, για αυτές τις δυσκολίες και πώς οι γονείς μπορούνε να τις διαχειριστούν.”

Τρίτη 31/10 στις 17.30 στο Aquabirth, pregnancy and family fitness place! Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής!

Κόστος συμμετοχής: 12ε+φπα/ άτομο & 20ε+φπα /ζευγάρι.