Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λοχεία: Θηλασμός, Διατροφή της νέας μητέρας, Σώμα, Ψυχολογία

4 Ιουνίου, 2020 @ 7:00 μμ - 8:30 μμ

Aquabirth, διοργανώνει ομάδες προετοιμασίας τοκετού- νέων γονέων!

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ενημέρωση και την προετοιμασία του ζευγαριού για τον επερχόμενο τοκετό καθώς και της μέλλουσας μητέρας, δίνοντας της όλα τα απαραίτητα  και επιστημονικά τεκμηριωμένα, εφόδια για έναν επιτυχημένο θηλασμό και όλες τις πρακτικές γνώσεις που θα χρειαστεί για την φροντίδα και τον χειρισμό του νέου μέλους της οικογένειας.

Η φιλοσοφία μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους γονείς να επικεντρωθούν στα ουσιώδη ζητήματα, να μοιραστούν τα άγχη και τους φόβους τους και να φροντίσουν ο ένας τον άλλο με αγάπη και συντροφικότητα, αντιμετωπίζοντας την εγκυμοσύνη και τη λοχεία σαν πολυεπίπεδες εμπειρίες που αφορούν το σώμα και το συναίσθημα και την οικογένεια στο σύνολό της!

Μέσα από έναν κύκλο τεσσάρων μαθημάτων, το ζευγάρι θα αποκτήσει γνώσεις απαραίτητες, ώστε να μπορεί να επιλέξει συνειδητά το είδος του τοκετού που επιθυμεί και να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα για τον ερχομό του μωρού του.

Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν γυναίκες που έχουν συμπληρώσει την 28η εβδομάδα κύησης, είτε μαζί με το σύντροφό τους είτε μόνες τους, ανεξάρτητα από το είδος του τοκετού που θα πραγματοποιηθεί τελικά.

Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη & Παρασκευή απόγευμα, στο χώρο του Aquabirth, pregnancy & family fitness place και οι δηλώσεις συμμετοχής κρίνονται απαραίτητες για την παρακολούθηση των μαθημάτων!

 

25ος κύκλος μαθημάτων – Λόγω της κατάστασης τα μαθήματα αυτού του κύκλου θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας zoom.

Πέμπτη  28/5, 19.00-20.30 – Σημεία έναρξης τοκετού, Αναπνοές τοκετού, Βαλίτσα μαιευτηρίου.   [μαία Χρύσα Τέγου]

*Πως θα καταλάβω ότι ξεκινάει ο τοκετός μου;  *Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πάω στο μαιευτήριο;  *Πρέπει να βιαστώ;  *Τι χρειάζεται να πάρω μαζί μου;

 

Παρασκευή 29/5, 19.00-20.30 – Στάδια τοκετού, Απρόβλεπτη Καισαρική Τομή, Διαχείριση πόνου στον τοκετό (φαρμακευτικές και φυσικοί μέθοδοι ανακούφισης), ο ρόλος του συντρόφου.  [μαία Χρύσα Τέγου ]

*Πόση ώρα θα κρατήσει ο τοκετός;  *Θα πονέσω πολύ;  *Πρέπει να κάνω επισκληρίδιο αναλγησία;  Αυτό θα πονέσει;  *Τι εναλλακτικές έχω;  *Ο σύντροφός μου θα είναι μαζί μου;  *Μπορεί να μην είναι;

 

Πέμπτη 4/6, 19.00- 20.30, Λοχεία: Θηλασμός, Διατροφή της νέας μητέρας, Σώμα, Ψυχολογία,  [ μαία Χρύσα Τέγου]

*Θα μπορέσω να θηλάσω;  *Πως θα ξέρω ότι χορταίνει το παιδί μου;  *Θα μπορώ να τρώω ότι θέλω αν θηλάσω;  *Πότε μπορώ να ξεκινήσω να γυμνάζομαι;  *Τι είναι τα “baby blues”που ακούω; Θα μου συμβεί;

 

Παρασκευή 5/6, 19.00- 20.30 – Φροντίδα – περιποίηση νεογνού   [μαία Χρύσα Τέγου ]

*Πως μπορώ να κάνω μπάνιο το μωρό μου;  *Θα καταλάβω πότε χρειάζεται άλλαγμα;  *Πονάει στον ομφάλιο λώρο;

 

Κόστος συμμετοχής  : 10e +φπα /μάθημα για τα μέλη του Aquabirth

13e+ φπα για Μη μέλη 

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα   Τ: 6987 586485   &  E: [email protected]

 

Λίγα λόγια για την Χρύσα Τέγου: 

Aπόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκη και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή».

Εργάστηκε για 12 χρόνια ως Μαία στην Τριτοβάθμια Υγεία και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θες/νίκης και Γ.Ν. Αλεξάνδρα Αθηνών.

Είναι εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθηνών τα τελευταία 7 ακαδημαϊκά έτη (2010 – σήμερα) και Lecturer στο τμήμα Μαιευτικής του Aegean College από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Στοχεύοντας στη συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευσή της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με θέματα το φυσικό τοκετό, το θηλασμό και την υποστήριξη του νεογνού.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με τη μαιευτική.

Είναι μέλος του ΣΕΜΜΑ και της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Ιουνίου, 2020
Ώρα:
7:00 μμ - 8:30 μμ