Δημήτρης Τριανταφύλλου

MSc άσκηση και ποιότητα ζωής, Καθ. Φυσ. Αγωγής, Prenatal & Post-natal Fitness Specialist, Professional  Swimming Coach, Aquabirth Trainer

Η αγάπη μου για την άσκηση και πώς αυτή μεταβάλλει το ανθρώπινο σώμα με ώθησε να ασχοληθώ με έναν ιδιαίτερο πληθυσμό που οι μεταβολές στο σώμα του είναι δεδομένες και καθορισμένες! Το Aquabirth για μένα αποτελεί μία μεγάλη έμπνευση που μου δίνει την ευκαιρία να προσαρμόσω  την άσκηση για  ευεξία  και να κάνω την κάθε εγκυμονούσα μπαίνοντας στον χώρο αυτό να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, με σκοπό να πάρει από εμάς μια εμπειρία ζωής!

Πήρα πτυχίο το 2004 από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το 2007 το Μεταπτυχιακό μου με τίτλο <Άσκηση και Ποιότητα Ζωής> και εξειδίκευση στη Προπονητική. ‘Έχω δημοσιεύσει και παρουσιάσει αρκετές επιστημονικές εργασίες σε περιοδικά και σε συνέδρια. Είμαι πιστοποιηµένος από την STA για το Aquacise και το Baby Swimming, κατέχω δίπλωµα Prenatal&Post-natal Fitness Specialist από το Human Mama Intelligent Body Treatment , και από το Aquabirth Prenatal & Post-natal Fitness Training course, έχω πολυετή πείρα στην άσκηση εγκύων και λεχωίδων.

Από το 2019 αποτελώ βασικό εισηγητή των σεμιναρίων αυτών μαζί με την Ιωάννα Βαπορίδη τα οποία έχουν αναγνωριστεί από τους διεθνής οργανισμούς NASM ,AFAA και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την άσκηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας για όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Επίσης είμαι βασικός εισηγητής του Pre/ Postnatal Aqua Exercise -Training Course, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και έχει αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί από έναν από τους μεγαλύτερους φορείς της Ευρώπης το EREPS.

Το 2006 και για ένα χρόνο είμαι συµβασιούχος στο Πρόγραµµα του Δηµοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης µε σκοπό την επικουρία των µελών Δ.Ε.Π..Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση και έχω μεγάλη εμπειρία στην αγωνιστική κολύµβηση, καθώς εργάζομαι και ως προπονητής της αθλητικής ομάδας Ν.Α.Σ Αττικής τα τελευταία 9 χρόνια με διακρίσεις και συμμετοχές στην εθνική ομάδα.. Είμαι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εφάρµοσαν την εκµάθηση κολύµβησης µε παιγνιώδη µορφή σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών .

Leave a Reply

Your email address will not be published.