Δημήτρης Τριανταφύλλου

MSc  άσκηση και ποιότητα ζωής, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Pre & Postnatal Fitness Specialist, Professional Swimming Coach, Aquabirth Trainer.

Το 2004 αποφοίτησα από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θράκης με ειδικότητες στην κολύμβηση, τον μαζικό αθλητισμό και αναψυχή, και στην άσκηση σε άτομα με χρόνιες και ειδικές παθήσεις. Το 2007 απέκτησα Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Θράκης με τίτλο «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» με εξειδίκευση στην Προπονητική.

Έχω δημοσιεύσει σε περιοδικά  και παρουσιάσει σε συνέδρια επιστημονικές εργασίες.

Το 2006 και για ένα ακαδημαϊκό έτος, εργάστηκα ως συμβασιούχος στο Πρόγραμμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με σκοπό την επικουρία των μελών Δ.Ε.Π.. Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, στη Σχολή Πυροσβεστικής Ακαδημίας και  στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχω μεγάλη εμπειρία στην αγωνιστική κολύμβηση, καθώς εργάζομαι και ως προπονητής της αθλητικής ομάδας Ν.Α.Σ. Αττικής, τα τελευταία δέκα (10) χρόνια, με διακρίσεις και συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα.

Είμαι από τους πρώτους που εφάρμοσαν στην Ελλάδα, την εκμάθηση κολύμβησης με παιγνιώδη μορφή σε παιδιά ηλικίας 4- 10 ετών.

Το ενδιαφέρον μου για την άσκηση και πως αυτή επηρεάζει  το ανθρώπινο σώμα, με ώθησε να ασχοληθώ με έναν  ιδιαίτερο πληθυσμό –τις εγκυμονούσες- που οι μεταβολές στο σώμα τους είναι δεδομένες και καθορισμένες! Το Aquabirth αποτελεί για μένα, μια μεγάλη έμπνευση και μου δίνει την ευκαιρία να προσαρμόσω την άσκηση για ευεξία και να κάνω την κάθε εγκυμονούσα μπαίνοντας στο χώρο αυτό, να αισθανθεί ασφάλεια και εμπιστοσύνη και να αποκτήσει μια αξέχαστη θετική εμπειρία ζωής!

Μέχρι σήμερα έχω αποκτήσει τις ακόλουθες πιστοποιήσεις:

– Πιστοποίηση της  «STAAquacise» στο «Aqua Aerobic» .

-Πιστοποίηση της  STA στο «Baby swimming».

Πιστοποίηση του Human Mama Intelligent Body Treatment στο «Pre&Post natal Fitness Specialist».

-Πιστοποίηση του Aquabirth στο «Pre&Post natal Fitness Training course».

-Πιστοποίηση του «Αθηναϊκού Ινστιτούτου Ναυαγοσωστικής» στη «Ναυαγοσωστική και Πρώτες Βοήθειες».

– Πιστοποίηση της «Βρετανικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και Κυματοσανίδας» (αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), στην «Προπονητική Θαλάσσιου Σκι & Κυματοσανίδας».

– Πιστοποίηση της Ομοσπονδίας  Χειροσφαίρισης «Διαιτητή».

– Πιστοποίηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), « Κριτών –Χρονομετρών Κολυμβησης».

Είμαι βασικός εισηγητής  μαζί με την Ιωάννα Βαπορίδη,  του 1ου εκπαιδευτικού  σεμιναρίου  στην Ελλάδα, άσκησης στο νερό, για εγκύους και λεχωίδες, με την ονομασία «Pre/Postnatal Aqua Training Course»  που πραγματοποιείται  από το  Aquabirth,  το οποίο το 2019 εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EREPS του EuropeActive, καθώς και του σεμιναρίου «Prenatal & Postnatal Fitness Training Course», του Aquabirth  το οποίο το 2020 εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε από τους Διεθνείς Οργανισμούς AFAA και NASM.

Τον Οκτώβριο του 2022 μαζί με την Ιωάννα Βαπορίδη , διοργανώσαμε με τεράστια επιτυχία, για 1η φορά στην Ελλάδα, το “Family strollers run by Aquabirth”, τον πρώτο αγώνα δρόμου για γονείς με παιδιά από 0-4 χρονών, με παιδικά καροτσάκια!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.